Mięta, pokrzywa, mniszek lekarski, pietruszka, lubczyk, babka i wiele innych zieleninek już rośnie więc tegoroczne herbatkowanie można już zaczynać. Ja zaczęłam. Pozdrawiam. Edyta
Ogrodnicza Obsesja17 kwietnia 2017 - 11:05
Ja też :) u mnie melisa, kocimiętka, monarda, tymianek, estragon - czyli ten sam skład
Anonimowy18 kwietnia 2017 - 10:03
Dopiszę jeszcze coś na temat mięty. W zeszłym roku nasuszyliśmy ogromne ilości jabłek, nie do przejedzenia okazało się. W związku z tym na tegoroczną Wielkanoc ugotowałam pięciolitrowy gar "tradycyjnego, świątecznego" kompotu z suszu jabłkowego tylko zamiast goździków i cynamonu dałam na koniec sporą garść świeżej mięty. Mówię Wam, to był strzał w dziesiątkę. Tymbark jak nic. Nawet wnuczątko nie pisnęło tylko piło, a wybredne jest. W sezonie ze świeżych jabłek już taki gotowałam ale na Wielkanoc jeszcze nigdy :) Pozdrawiam. Edyta
0 comment
Pozdrawiam. Edyta
Pozdrawiam. Edyta