401
Nawet w styczniu coś można skubnąć, zwłaszcza, jak zima taka ciepła.
U mnie dzisiaj jarmuż – cały czas piękne liście zielone i ciemnofioletowe, oraz rukola – to jest mocna roślina!
Jarmużu mam dwie odmiany. Nie znam nazw, bo w centrum ogrodniczym kupiłam sadzonki, które nie były opatrzone etykietami. Ale udały się wspaniale.
Rukolę wysiałam w zeszłym sezonie i teraz ciągle listki rosną, mimo kilkustopniowych mrozów od czasu do czasu.
A Wy co teraz zbieracie?
Joanna.
0 comments
U nas tez jeszcze jarmuz, por i pietrucha w ogrodzie. Mrozki mamy slabe nic im sie nje stanie:-) pozdrawiam
To wielka przyjemność skubnąć coś zielonego o tej porze roku, też tak lubię 🙂 Pozdrawiam
Bardzo ładne zimowe plony:)
Piękny jarmuż! Jeszcze kapusta pastewna. Podpatrzone w Galicji (Hiszpania) całe kapuściano zielono – białe (od śniegu) pola. Wytrzymuje do minus 15. Zbierałam tej zimy.
Ja zbieram jeszcze po trochu roszponkę i miętę.